Min konto Design nu

Forstå tekstilerne

Skrevet af Michael Rasmussen
d. 31. marts 2019

Bomuld: Bomuld er en naturfiber, der vokser rundt om frøene på bomuldsplanten. De spindes almindeligvis til tråde og bruges til at lave åndbare tekstiler.

Elastan: Elastan er en menneskeskabt fiber, som i tekstiler blandes med andre fibre som f.eks. bomuld eller silke for at give disse fleksibilitet. Elastan giver foruden strækegenskaberne fordele som lethed, komfort og åndbarhed.

Viscose: Viscose er en regenereret fiber, der er fremstillet af nedbrudt og kemisk behandlet træ og er derfor baseret på et naturligt materiale. Viscose findes i to udgaver. Det kan enten være fremstillet af lange fibre og være skinnende og silkeagtig. Det kan også være lavet af kortere fibre, hvor resultatet minder mere om uld eller bomuld

Polyster: Polyester er et syntetisk materiale, der kan tage form som uld og viscoselignende stoffer. Fordelene ved polyester er, at det er slidstærkt, og at det næsten ikke krøller og ikke krymper ved vask

Modal: Modal er et meget blødt og naturligt materiale, der minder meget om bomuld. Modal udvindes af glukosen fra primært bøgetræer. Desuden er modal også et miljøvenligt materiale. Der bruges eksempelvis 10-20 gange mindre vand ved dyrkning af modal, end der gør til bomuld

Vi er ved at arbejde på et udvidet blogindlæg, som vil gå mere i dybden med dette område.

Del indlæg

Andre indlæg

 • Sådan finder du den perfekte kjole

  To find your perfect dress style(s), it’s a good idea to meet us in the middle. Yes, at your waist! To find the perfect dress to fit your body shape.

  Læs indlæg
 • De 7 kjoler fra vores photoshoot
  • Hvordan er kjolerne lavet?

  På dette blogindlæg laver vi en gennemgang af de 7 kjoler som vi har syet til vores photoshoot i Oktober 2019 og lister op hvilken elementer og metervare der er brugt.

  Læs indlæg
 • Farve trends – Forår 2020

  Vi har været ved at samle lidt op på, hvilke trends der er ude i det store udland med fokus på de 4 store modebyer: New York, London, Milano og Paris. Vi har i dette blogindlæg fokuseret på farverne.

  Læs indlæg